Vad säger du till dig själv? När det går “bra”? Vid motgång? Våra inre samtal har visat sig ha enorm påverkan på både prestation och relationer. Det här vet idrottsmän sedan årtionden – konceptet ”self-talk” fick fäste på 70-talet när Tim Gallwey publicerade boken ”The Inner Game of Tennis”.

Self-talk är en del av framgången bakom tennisstjärnan Roger Federer. När han var rankad nr. 30 i världen tog han ett års paus för att lära känna sina inre röster. Han återvände direkt till topp 5 och har sedan dess stannat i världseliten.

Vi har alla olika röster inom oss. Vi vill flera saker på en och samma gång. Många känner igen en inre ”latmask”, ”domare”, ”perfektionist” eller ”rebell”. Vilka är dina inre röster? Hur kan du lära känna dem? (Att bara be dem försvinna brukar inte fungera…)

Ladda ner övningen här!